torsdag 3 september 2009

Matchkommentar från matchen MAIK-TIF

Tiffet har börjat hitta tillbaka till spelet som i våras ledde till att laget tog sju poäng på de avslutande fyra matcherna. Spelglädje, fart och jävlar anamma återfanns i alla lagdelar men tyvär räckte det inte till poäng mot ett duktigt Malmslätt. Flera farliga avslut (bland annat ett friläge), bra tryck från mitten och stabilt försvarspel gjorde att det kändes hoppfullt i paus trots underläge med 1-2.
Tess, som inte ville slå hörnor, slog fantastiska hörnor och äntligen, äntligen resulterade "tiffet-varianten" i mål även för damlaget. Tannefors IF är i snitt ca 1,2 meter längre än alla lag i serien och det har länge förbryllat coach K (inte basketlegenden) att utdelningen på hörnor varit så dålig. Denna onsdag ställde vi upp Bjerke, Linda och Stina som utvalda straffområdesforcerare och det var Maria Bjerke som med kraft och precision kunde smälla in 1-1-målet.

Efter paus flyttade Tiffet upp spelet och med undantag för en period i mitten av halvleken var det de röda som tryckte på offensivt. Fint passningspel på mitten men tyvär lite sämre avslut gjorde att vi aldrig kom närmare än Mias stenhårda frispark och Tess efterföljande retur.

Malmslätt var duktiga och spelade minst lika bra fotboll som de tre topplagen vi hittills mött efter sommaruppehållet. Lite extra lyste deras spelskickliga mittback med nummer 2 på ryggen. Moget spel och säkra brytningar i 90 minuter.Känslan efter matchen är att vi återigen börjar hitta tillbaka till vårformen och många vågade extra mycket denna kväll. Nu siktar vi på att ta revanch mot Kenty på måndag och åter börja inkassera poäng i seriespelet.

Dagens TIF lirare

***Linnea Nordström
Krigade i 90 minuter och vann mycket boll. Fördelade lugnt och säkert vidare och hade en del fina framspelningar till forwards. Enastående insats.
** Mia Oskarsson
Högerback, vänsterback, innermitt och vänsterytter. Prickfri överallt.
*Sara Wester
Tillbaka i mittförsvaret och gjorde en kanonmatch. Plockade flera gånger bort MAIKs duktiga anfallare och var först in i alla dueller.